Managed hosting door True

D66 vindt telefoonkosten Internet te hoog

 

De D66-fractie in de Tweede Kamer vindt de telefoonkosten van het Internet-verkeer te hoog. Het kamerlid Bakker vraagt minister Jorritsma (Economische Zaken) hiertoe initiatieven te nemen.

Anders zou het toezichthoudend orgaan Opta dat moeten doen. D66 zou graag een vast bedrag per maand zien voor verbinding met Internet. Dit zou het Internet-gebruik door particulieren aanmoedigen.
Bakker stelt zijn vragen naar aanleiding van klachten van AOL/Compuserve. De hoge tarieven en de facturering in minuten voor het surfen zijn deze Internet-provider een doorn in het oog. Onlangs werd in de Tweede Kamer een hoorzitting gehouden over telefoontarieven voor Internet-gebruik. Bij die gelegenheid vroeg Simon Hampton namens AOL Europe om een harde aanpak van KPN. In Groot-Brittannië biedt British Telecom Internet voor een vast maandelijks bedrag.
Hampton noemde de tarieven die per minuut worden berekend, absurd hoog voor Internet-gebruikers. D66 vindt de huidige situatie ondoorzichtig. De Internet-aanbieders krijgen van KPN een vergoeding voor het genereren van dataverkeer via de telefoonlijnen. De consument betaalt indirect voor Internet-toegang, terwijl de marktpartijen gebaat zijn bij veel telefoonverkeer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/240221). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×