Managed hosting door True

Onzekerheid bij Haagse bedrijven over 2000

Eenderde van de bedrijven in de Haagse regio met een personeelsbestand tot honderd personen zegt nog geen duidelijkheid te hebben over de millenniumbestendigheid van voor hen kritische systemen.

Dit stellen studenten van de Haagse Hogeschool, die een onderzoek hebben gehouden onder 193 bedrijven in deze regio. De enquête richtte zich op hard- en software, datacommunicatie, ingebedde systemen en de ketenproblematiek.
De keten blijft de grootste bron van onzekerheid: circa 55 procent van de bedrijven heeft geen zicht op de situatie bij leveranciers en afnemers, terwijl die wel van belang is voor hun eigen continuïteit. Over cruciale ingebedde systemen zijn twee op de vijf ondernemers onzeker. Voor hardware, software en datacommunicatie gaat het om achtereenvolgens 31, 26 en 27 procent.
Het Millennium Platform, dat de onderzoeksresultaten naar buiten brengt, tekent daarbij aan dat ze zijn gebaseerd op enquête- antwoorden, waarvan de juistheid niet is gecontroleerd. Of het verwacht dat het in werkelijkheid wel zal meevallen, of dat het juist veel erger zal zijn, vermeldt het platform niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.