Managed hosting door True

Linuxcare opent kantoor in Nederland

 

Linuxcare maakt vandaag bekend dat het kantoren gaat openen in Europa, waaronder één in Amsterdam. De onderneming heeft ook kantoren opgezet in Australië, Canada en Japan.

Linuxcare is tot nu toe het enige bedrijf dat professionele ondersteuning levert voor alle Linux-distributies. Het bedrijf groeit snel dankzij de populariteit van Linux, hetopen source besturingssysteem dat onlangs aan de wieg stond van vier uitzonderlijk succesvolle beursgangen.
Linuxcare is in maart dit jaar van start gegaan. Het had in mei een eerste financieringsronde. Vandaag zal het tevens zijn tweede financieringsronde bekend maken. De onderneming heeft 32,5 miljoen dollar binnengehaald, het grootste bedrag dat ooit door een particulier Linux-bedrijf is bijeengegaard. Een deel van dat geld is gebruikt om 'open source'-bedrijven te acquireren: de Puffin Group (Linux-kernel ontwikkelaars uit Canada), Prosa (experts in ingebed Linux uit Italië) en Cheek Consulting (Linux informatieverschaffers uit Seattle).
Linuxcare zal verder bekend maken dat het ook 'open source'-toepassingsprogramma's gaat ondersteunen, zoals Apache, Samba en Sendmail, en programma's die gepoort zijn naar Linux, waaronder database-pakketten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/239993). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×