Managed hosting door True

MKB'ers kiezen voor zekerheid in IT

 

Behoudende IT-dienstverleners uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) realiseren meer omzet dan hun vernieuwende collega's. Dit blijkt uit het onderzoek Innovatie en Provincie 1999 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Uit de CBS-studie komt naar voren dat binnen de dienstensector van het midden- en kleinbedrijf de computerservicebureaus met 70 procent de hoogste innovatiegraad hebben (het percentage bedrijven dat innoveert). De IT-dienstverleners scoren vooral hoog met de uitgaven aan eigen onderzoek. In het algemeen, zo stelt het CBS, leiden hogere innovatie-uitgaven tot een snellere omzetgroei. Dit effect is binnen het mkb het sterkst zichtbaar in de dienstensector. Dit geldt echter niet voor alle bedrijfsklassen.
Niet-innoverende computerservicebureaus bijvoorbeeld behalen een forsere groei dan hun innovatieve branchegenoten. Zelfs de werkgelegenheid groeit bij hen harder. Het onderzoeksbureau constateert dat de IT-markt in het mkb kennelijk een segment is waar nog ruimte is voor traditionele dienstverlening. Het verwacht dat deze situatie van tijdelijke aard is.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/239813). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×