Managed hosting door True

KPN zet Internet-toegang via ADSL op

 

KPN begint met het bieden van Internet-toegang via Adsl-verbindingen (asynchronous digital subscriber line). Die technologie biedt een hoge bandbreedte via gewone telefoonlijnen, maar maakt in de marktvisie van leverancier KPN Isdn niet overbodig.

Het telecombedrijf lanceert zijn nieuwe Internet-dienst onder de netwerknaam Mxstream en de productnaam Fast Internet. Deze snelle online-dienst wordt in de markt gezet middels Internet-leveranciers Planet Internet, Xs4all, World Online en Sonera.
Die bedrijven zullen vanaf medio 2000 in bepaalde delen van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht samen met KPN diens 'snelle Internet' gaan aanbieden. In de loop van de tweede helft van volgend jaar volgen meer stadsdelen en andere grotere Nederlandse steden.
KPN onderhandelt momenteel nog met andere Internet-leveranciers. De opzet is dat elk van die ondernemingen eigen toegevoegde diensten levert via KPN's Fast Internet-infrastructuur. Hierbij valt te denken aan telewerken, teleleren envideo on demand. Dit KPN-systeem is reeds getest onder de naam Snelnet.
Het streven is eind 2000 minstens honderdduizend Internet-gebruikers te hebben geronseld voor de nieuwe toegangsdienst. Eind 2001 moet dat tussen de driehonderd- en vijfhonderdduizend liggen. De afrekening van de vaste vergoeding voor Fast Ethernet geschiedt middels de maandelijkse telefoonrekening. KPN hanteert vier verschillende Mxstream-categorieën, onderverdeeld naar bandbreedte en aantal aangesloten PC's.
KPN meldt dat deze nieuwe dienst het snelle Isdn geenszins overbodig zal maken. De leverancier roemt onder meer de mogelijkheid van Isdn om meerdere, verschillende telefoonnummers te hebben. Adsl kan weliswaar een data- en een telefonielijn huisvesten, maar KPN beweert dat verdere lijn-uitbreiding niet mogelijk is.
De twee technologieën vervullen in de marktverdeling van KPN een aanvullende rol. Adsl is bestemd voor hoge bandbreedte en - daardoor - multimedia-toepassingen en diensten. Isdn dient voor meervoudige functionaliteit. Deze positionering is ongetwijfeld gerelateerd aan het feit dat het telecombedrijf tot op heden 1,5 miljard gulden heeft geïnvesteerd in Isdn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/239809). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×