Managed hosting door True

Unit 4 neemt branchegenoot Isah over

 

Erp-leverancier Unit 4 uit Sliedrecht heeft branchegenoot Isah overgenomen. Het softwarebedrijf had reeds een belang van 30 procent in het Tilburgse Isah, dat nu wordt uitgebreid naar 100 procent.

De op productieprocessen georiënteerde softwarepakketten van Isah sluiten goed aan bij de administratieve en logistieke software van Unit 4. Het bedrijf heeft een notering op de Amsterdamse beurs en haalde in de eerste helft van jaar een omzet van 31,3 miljoen euro (69 miljoen gulden).
Het zestig medewerkers tellende Isah behaalde in 1998 een omzet van 3,4 miljoen euro (7,5 miljoen gulden). Omdat de financiële prestaties pas met ingang van december bij die van Unit 4 worden gerekend, verwacht het bedrijf naar aanleiding van deze overname geen extra winst te kunnen boeken over 1999.
Beide leveranciers richten zich op de zogenoemde middenmarkt. Analisten verwachten dat middelgrote bedrijven de grootste markt voor erp-software uitmaken de komende jaren. Grote erp-leveranciers als Sap en Baan, die de afgelopen jaren vooral de grote bedrijven hebben geautomatiseerd, hebben te maken met een verzadigde markt en dalen af naar de marktgebieden waar Unit4 actief is.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/239769). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×