Managed hosting door True

@Home neemt Excite over

 

De voorspelde consolidatie op het gebied van portalen zet zich voort met de overname van zoekmachine annex portaal Excite door Internet-via-de-kabelleverancier @Home. Hiermee is een bedrag van 6,7 miljard dollar in aandelen gemoeid. Daardoor krijgen Excite-aandeelhouders 30 procent van het nieuwe bedrijf in handen.

Een ander die profiteert van deze overname is AT&T. Die telecommunicatiegigant bestuurt het gecombineerde @Home/Excite zodra de overname van Tele-Communications (TCI) eind dit kwartaal is afgerond. Dat bedrijf is namelijk weer de grootste aandeelhouder in @Home. Volgens geruchten waren ook zoekmachine annex portaal Yahoo! en softwareleverancier Microsoft geïnteresseerd in Excite, maar die koos dus voor @Home.
De prijs van 6,7 miljard dollar komt neer op 106,27 dollar per aandeel Excite. Dit vertegenwoordigt een meerwaarde van 57 procent vergeleken met de slotkoers van afgelopen vrijdag. @Home-president Tom Jermoluk voorspelt dat het gecombineerde bedrijf tegen het jaar 2002 een omzet van meer dan twee miljard dollar zal halen, met winsten van 30 tot 35 procent. De transactie wordt naar verwachting binnen drie maanden afgerond.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/239693). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×