Managed hosting door True

Nederland heeft platform veilig Internet

 

De Internet Society Nederland (http://www.isoc.nl) heeft gisteren samen met overheid en bedrijfsleven de Safe Internet Foundation (Sif) opgericht. Dat platform streeft ernaar nationale en internationale Internet-leveranciers te verenigen om consumenten en hun gegevens op Internet te beschermen.

De Sif geniet de steun van de ministeries van Verkeer & Waterstaat en Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen. Daarnaast hebben elf bedrijven zich opgeworpen als 'oprichtend lid'. Onder die commerciële partners bevinden zich Planet Internet, Pink Elephant, Clickchoice Europe, Air Miles, het Genootschap van Informatie Beveiligers en uitgever Ten Hagen Stam. De organisatie meldt "oplossingen na te streven die daadwerkelijk moeten bijdragen tot een veiliger Internet, in de breedste zin des woords". Dit in tegenstelling tot oplossingen die niet werken.
De nagestreefde beveiliging richt zich op vier elementen. Gebruikers moeten een keuze krijgen voor het afschermen van bepaalde persoonsgegevens. Consumenten moeten beschermd worden tegen aanvallen van onder meer virussen. Kopers moeten behoed worden voor frauduleuze online-betalingsmogelijkheden. En tot slot moet de privacy van websurfers beschermd worden.
De Sif wil tegen het einde van volgend jaar ongeveer honderd internationale en vijftig Nederlandse leden hebben. Het achterliggende idee voor dit platform is afkomstig van Jan Baan, oprichter van de Veluwse softwareleverancier Baan. Zijn bedrijf ontbreekt vooralsnog op de ledenlijst.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/239633). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×