Managed hosting door True

Meer omzet, minder winst voor Qurius

De Nederlandse ict-dienstverlener Qurius heeft de omzet in 2007 met 170 procent zien groeien tot 112,9 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) daalde tot 4,3 miljoen euro. Oorzaak van de daling was de tegenvallende winstgevendheid van vestigingen in het buitenland. Ook dwong beurswaakhond AFM het bedrijf tot een afwaardering van klantenportefeuilles met een half miljoen euro.

De ict-dienstverlener Qurius uit Zaltbommel heeft de omzet in 2007 sterk zien stijgen, met 170 procent. De groei kwam voort uit de overname van branchegenoot Watermark. De autonome omzetgroei, exclusief de groei door overnames, lag op negen procent. De winst na belastingen over 2007 bedraagt 2,3 miljoen euro, tegen 3,2 miljoen euro een jaar eerder. Dat is een daling met 26 procent.

De winst werd gedrukt door een verplichte afwaardering van klantenportefeuilles met 0,5 miljoen euro. Ook de klantenportefeuille van het overgenomen Watermark moest met 2,5 miljoen euro worden afgewaardeerd. Een nieuwe berekening van de waarde van onderhoudscontracten drukte de winst eenmalig met 0,7 miljoen euro. En de rentelasten stegen door de financiering van overnames, waaronder die van Watermark.

Ondermaats

"De financiële resultaten van 2007 zijn duidelijk onder de maat", zegt Qurius-ceo Fred Hermans. "Echter, het sterke vierde kwartaal geeft vertrouwen in verbetering voor 2008." Qurius heeft het afgelopen jaar de organisatie flink op de schop genomen, vertelt Hermans. "In 2007 lag onze focus op het integreren naar één Nederlandse organisatie, het rebranden en herstructureren van de diverse landenoperaties en het, via acquisities, vergroten van onze kritische massa in Duitsland, Groot-Brittannië en Zweden. Hiermee zijn de fundamenten gelegd om onze middellange termijnstrategie de komende jaren te realiseren."

Qurius zet zijn agressieve groeistrategie de komende jaren voort. Hierbij ligt de prioriteit op een jaarlijks gemiddelde van tien procent autonome groei, aangevuld met acquisities in de landen waar Qurius een vestiging heeft. Het doel van Qurius is om in 2010 een jaarlijkse omzet tussen de 250 en 300 miljoen euro te halen, bij een bedrijfsresultaat (ebit) van negen procent van de netto-omzet.

Groeipotentieel

Qurius wil zich nog niet uitlaten over concrete doelstellingen voor 2008. "Voor het komende jaar zien wij groeipotentieel in het uitbreiden van de verschillende activiteiten in de diverse landen. Via cross-selling valt onder bestaande en potentiële klanten veel te bereiken. Voor 2008 streeft Qurius ernaar de efficiency in de back office en in de dienstverlening verder te verbeteren. Met het vergroten van de kritische massa, het standaardiseren van processen en het uitwisselen van kennis en oplossingen verwachten we de winstmarge te kunnen verbeteren. Daarnaast zullen in 2008 near shoring activiteiten in Tsjechië worden gestart", aldus het bedrijf. Het behouden en werven van medewerkers blijft volgens Qurius een topprioriteit in 2008.

Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en van IT-infrastructuren. Qurius heeft ruim duizend medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. Vanuit vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje en Zweden bedient Qurius ruim 2.800 klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.