Managed hosting door True

Metron maakt zich op voor beursgang

 

Metron bereidt een beursgang voor. Het bedrijf heeft een notering aangevraagd bij de Amerikaanse beursautoriteiten. Metron is een houdstermaatschappij naar Nederlands recht, maar heeft een hoofdkantoor in Burlingame in Californië. De gang naar Nasdaq moet de onderneming 57,5 miljoen dollar opleveren.

Metron levert apparatuur en grondstoffen voor de productie van halfgeleiders, en biedt daarnaast verkoop- en marketingassistentie. Onder de klanten bevinden zich onder meer Motorola, Intel en Lucent.
Het bedrijf zette in het boekjaar dat eindigde op 31 mei 228 miljoen dollar om. De activiteiten waren in die periode verliesgevend; Metron sloot het jaar af met een verlies van 4,5 miljoen dollar.
De onderneming wil met de inkomsten uit de beursgang onder meer dit operationele tekort afdekken. Verder wordt het geld gebruikt voor algemene ondernemingsdoeleinden als extra marketing- en verkoopinspanningen. Ook acquisities sluit Metron in zijn toelichting bij de aanvraag niet uit.
Metron is nu nog voor bijna tweederde in handen van de bedrijven Entegris en FSI International, die beide een gelijk belang in de onderneming hebben. Metron heeft tot dusver niet bekend gemaakt hoeveel aandelen het uitgeeft en wat de introductiekoers zal zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/238533). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×