Managed hosting door True

Corel komt terug uit het dal

 

Corel heeft eindelijk weer eens wat te vieren. De softwareproducent sloot het slotkwartaal van boekjaar 1998 af met een winst van 6,8 miljoen dollar. Een jaar eerder leed het nog een verlies van 66,9 miljoen dollar. De omzet steeg van 43,6 miljoen naar 67,2 miljoen dollar.

Het softwarebedrijf sloot het boekjaar 1998, dat eind november afliep, nog wel in het rood af. Het verlies kwam uit op 30,4 miljoen dollar, inclusief een reorganisatielast van 15,9 miljoen. In 1997 leed Corel een verlies van 231,7 miljoen (inclusief een eenmalige last van 117,5 miljoen dollar). De omzet liep met 5,3 procent terug naar 246,8 miljoen dollar.
Corel komt uit een diep dal. Sinds het softwarebedrijf in 1996 Wordperfect overnam, ging het bergafwaarts door de zware concurrentie met Word, het tekstverwerkingspakket van Microsoft. Onlangs maakte de directie bekend de hardware-activiteiten af te stoten. Het verkoopt zijn Netwinder-divisie aan Unix-serverspecialist Hardware Canada Computing (HCC) in ruil voor een belang van 25 procent in HCC. Corel wil zich geheel toeleggen op applicaties en veel investeren in Linux-producten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/238101). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×