Managed hosting door True

Chiptester Rood blijft in het rood

 

Chiptester Rood Testhouse International ('Rood Technology') bezint zich op zijn positie in de markt. Door de doorlopende slechte resultaten neemt het bedrijf zijn productenpakket kritisch onder loep.

De directie denkt ook na over een samenwerkingsverband met bijvoorbeeld een assembleur van chips. De directie sluit een overname of een fusie niet uit. Rood wil minder afhankelijk worden van zijn grootste opdrachtgever: Siemens. Ook wil het zich niet alleen meer richten op het testen van geheugenchips. Rood ziet het testen van chips in telecommunicatie-apparatuur, consumentenelektronica en auto's als een nieuwe markt.
In de eerste zes maanden van 1999 leed Rood een verlies van 460.000 euro (1,01 miljoen gulden). In de eerste helft van 1998 lag dat verlies nog op 5,1 miljoen euro (11,2 miljoen gulden). Dat bedrag was inclusief een last van 4,76 miljoen euro. De omzet daalde met 16,4 procent van 14,8 miljoen tot 12,4 miljoen euro (27,3 miljoen gulden). De cijfers weerspiegelen de nasleep van de recessie in de halfgeleiderindustrie en de vertraging in de ontvangst van Europese-militaire orders, aldus de directie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/237689). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×