Managed hosting door True

Koop op afstand beter beschermd

 

De Nederlandse consument krijgt een betere bescherming bij de aanschaf van goederen of diensten via Internet. De ministerraad heeft ingestemd met een wetsvoorstel dat een bedenktijd van minimaal zeven dagen voorschrijft bij dit soort transacties. Binnen die periode is het mogelijk de koopovereenkomst ongedaan te maken.

Dit wetsontwerp van minister Korthals (Justitie) beschermt het publiek ook tegen de sterk opkomende fraude met creditcards bij Internet. De consument is niet verplicht tot betaling van de bedragen die hem door dat frauduleuze gebruik in rekening worden gebracht. Een uitzondering daarop zijn die gevallen waarin de consument blaam treft, bijvoorbeeld doordat hij verlies of diefstal van de betaalkaart niet direct meldt.
Het kabinet vindt dat de consument ook beter moet worden ingelicht. Bij het kopen op afstand loopt men het risico minder informatie te krijgen over de aankoop. Het wetsvoorstel 'Koop op afstand' geldt behalve voor Internet ook voor transacties via de telefoon, fax en post.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/237641). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×