Managed hosting door True

Océ kondigt wereldwijde sanering aan

 

De Nederlandse fabrikant van kopieermachines en printersystemen Océ schrapt wereldwijd circa duizend banen. Daarbij telt het de reeds eerder aangekondigde banen die in Nederland worden weggesneden mee.

Bij de vestiging Océ-Technologies in Venlo verdwijnen tweehonderd arbeidsplaatsen. Bij Océ-Nederland in Den Bosch vervalt een nog nader te bepalen aantal banen.
De reorganisatie is ingegeven door de marktomschakeling van analoge naar digitale producten en de voortdurende druk op prijzen en marges. Volgens de directie is een kostenreductie daardoor noodzakelijk. De operatie moet het kostenniveau vanaf 2001 jaarlijks met circa 60 miljoen euro (132 miljoen gulden) verlagen. Océ brengt voor de herstructurering een buitengewone last van ongeveer 55 miljoen euro (121 miljoen gulden) in rekening van het vierde kwartaal.
De nettowinst over de eerste negen maanden bedroeg 88 miljoen euro (194 miljoen gulden), een schamele stijging van 3 procent. De omzet nam minimaal toe: met 1 procent tot 2,027 miljard euro (4,46 miljard gulden) in vergelijking met dezelfde periode in 1998.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/237525). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×