Managed hosting door True

Microsoft-getuige: Netscape liegt

 

Microsoft-getuige Dan Rosen heeft in zijn schriftelijke verklaringen voor de antitrustzaak tegen zijn werkgever concurrent Netscape van leugens beticht. Volgens hem heeft Microsoft Netscape nooit voorgesteld om de browsermarkt onderling te verdelen. Dan Rosen was in 1994 en 1995 betrokken bij de gesprekken met Netscape.

James Barksdale van Netscape getuigde eerder dat Microsoft dit illegale voorstel heeft gedaan. Rosen zegt dat Barksdale het onderwerp zelf ter sprake bracht. Als bewijs zal hij een e-mailbericht tonen van Jim Clark, de oprichter van Netscape. Clark schrijft aan Microsoft dat samenwerking voor beide partijen voordelig kan zijn en suggereert dat Microsoft een belang van 50 procent in Netscape kan nemen. Rosen is na de huidige getuige, John Rose van Compaq, aan de beurt.
Ondertussen verklaarde getuige Brad Chase dat America Online (AOL) de Internet Explorer nog niet heeft laten vallen, omdat dit bedrijf de rechtszaak tegen Microsoft wil beïnvloeden. Volgens de vice-president van Microsoft is het duidelijk dat AOL op den duur voor de Navigator van Netscape kiest ten koste van de Microsoft-browser. Deze overstap zal de positie van Netscape ten opzichte van Microsoft enorm versterken. Had AOL deze keuze eerder gemaakt, dan was het marktaandeel van Internet Explorer gedaald tot ongeveer 30 procent. Hierdoor zou het Amerikaanse ministerie een belangrijk wapen missen in de juridische strijd tegen Microsoft. En dat is niet in het belang van AOL, aangezien dit bedrijf de overheid enorm steunt tijdens de rechtszaak. Vandaar dat AOL deze onvermijdelijke keuze voor Netscape Navigator heeft uitgesteld, aldus Chase.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/237205). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×