Managed hosting door True

ICANN eist zekerheid van Web-naamgevers

 

Bedrijven die in de VS als 'burgerlijke stand' van Internet willen fungeren, moeten ten minste hun kredietwaardigheid aantonen.

Dat eist Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) in de voorbereidingen op het openen van de markt voor Internet-naamregistratie, niet te verwarren met het aanbieden van toegang tot Internet. Momenteel is de uitgifte van Internet-namen in handen van slechts één organisatie, Network Solutions (NSI).
De minimum eisen zijn: een banktegoed van honderdduizend dollar, een aansprakelijkheidsverzekering voor vijfhonderdduizend dollar en een betrouwbare computer-infrastructuur.
NSI bezit sinds 1993 het monopolie op de uitgifte van .com adressen, waarvoor het bedrijf zeventig dollar voor twee jaar rekent. Vorig jaar registreerde NSI 1,9 miljoen nieuwe domeinnamen. De Icann wil aanvankelijk met vijf nieuwe concurrenten een test van twee maanden doen, waarna de registratiemarkt helemaal vrij moet worden. Volgens voorzitter Esther Dyson wil de Icann via een loting deze eerste vijf bedrijven kiezen. Na bezwaren van de Europese Unie is dat echter niet zeker.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/237185). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×