Managed hosting door True

Bangemann wenst beperkte EC-regelgeving

 

Euro-commissaris Martin Bangemann ziet geen heil meer in nieuwe regelgeving voor de IT- en de telecommunicatie-sector. Uitzonderingen daargelaten heeft het weinig zin van boven af extra regels op te leggen.

Op het moment dat de inkt droog is, zet een nieuwe technische ontwikkeling alles weer op losse schroeven. Bangemann zei dit tijdens het Canon Digital Solutions Forum in Berlijn.
Volgens de Europese commissaris voor IT, telecommunicatie en industriebeleid moet de Europese Commissie zich op dit punt sterk beperken. De wet- en regelgeving kan de technologische ontwikkeling immers nauwelijks meer bijhouden. Beter vindt hij het als de IT-industrie zijn eigen boontjes dopt. Eventuele problemen zijn vaak langs technische weg op te lossen. Een andere mogelijkheid is zelfregulering.
Bangemann liet in Berlijn liberale geluiden horen. De toenemende convergentie maakt het ook erg moeilijk regels uit te vaardigen. Hij noemde als voorbeeld de telefoon. Daar is beleid voor te ontwikkelen. Echter, consumentenelektronica krijgt telefoon-functionaliteit, terwijl telefoons op hun beurt ook extra functies krijgen. IT, telecommunicatie, Internet en consumentenelektronica raken nauwer en nauwer met elkaar verweven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/237025). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×