Managed hosting door True

FTC breidt zaak tegen Intel uit

 

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) zal tijdens de antitrustzaak tegen Intel nieuwe beschuldigingen introduceren. De nieuwe aanklachten luiden dat de chipfabrikant bedreigingen heeft geuit aan het adres van PC-makers Micron Electronics en Silicon Graphics.

Verder zal een econoom aantonen dat Intel de concurrentie in de markt bedreigt.
De antitrustzaak, die over enkele weken aanvangt, richtte zich in eerste instantie op de relatie van Intel met bedrijven als Intergraph, Digital en Compaq. De chipmaker zou deze PC-fabrikanten cruciale informatie onthouden, totdat de drie ondernemingen hun licenties op intellectuele eigendom zó regelen dat het Intel goed uitkomt. Dit machtsmisbruik is volgens de FTC ontoelaatbaar.
De rechter heeft inmiddels een verzoek van Intel afgewezen om één van de juristen van FTC van deelname aan de rechtszaak uit te sluiten. Volgens Intel onderhoudt Richard Parker nauwe contacten met concurrent Advanced Micro Devices (AMD). Een topman van AMD moet op 9 maart getuigen. Rechter James Timony gaf aan dat Parkers deelname aan de rechtszaak is goedgekeurd na een ethisch onderzoek.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/236941). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×