Managed hosting door True

Acer mag Packard Bell overnemen

 

De Europese Commissie heeft de voorgenomen overname van Packard Bell door Acer goedgekeurd. De Commissie oordeelt dat de overname geen grote gevolgen heeft voor de concurrentieverhoudingen.

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de overname van Packard Bell door Acer. Financiële details zijn niet officieel bekendgemaakt, maar de Financial Times schrijft dat de overname van Packard Bell door Acer nog geen 100 miljoen dollar zou kosten.

Acer en Packard Bell leveren laptops en pc's aan bedrijven en particulieren. De belangrijkste concurrenten zijn HP, Dell , Fujitsu en Lenovo. Eerder toonde het Chinese Lenovo interesse in Packard Bell.

Acer kreeg het voorkooprecht op Packard Bell in handen via de overname van het Amerikaanse pc-bedrijf Gateway. Dat werd werd eind augustus 2007 voor 710 miljoen dollar overgenomen door Acer. Met die overname kreeg Acer ook een belang in Packard Bell omdat Gatweway en Packard Bell deeluitmaken van dezelfde investeringsgroep PB Holding Company.

Packard Bell is van oorsprong een computerproducent uit de VS. Momenteel is het bedrijf alleen nog actief in West-Europa met producten voor de consument. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wychen bij Nijmegen. Tot oktober 2006 was Packard Bell onderdeel van het Japanse elektronicaconcern NEC.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2367625). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×