Managed hosting door True

IEEE neemt OMI op als standaard

 

Het Institute of Electrical and Electronic Engineers (Ieee) heeft de Open Model Interface (OMI) geaccepteerd als standaard. OMI is een taalonafhankelijke intermediair tussen modellen en simulatiehulpmiddelen voor het ontwerp van halfgeleiders en geïntegreerde circuits.

De benoeming tot IEEE 1499-standaard kan de uitwisseling en gelijktijdig bescherming van intellectuele auteursrechten op chips bevorderen. Met OMI kunnen gebruikers Verilog-, Vhdl- of C-taalmodellen compileren. Vhdl staat voor Vhsic hardware description language, waarbij Vhsic een onderzoeksgroep is voor Very High Speed Integrated Circuit.
De gecompileerde modellen kunnen gebruikt worden met elke OMI-compatibele simulator, waardoor die halfgeleider-modellen sneller beschikbaar zijn voor andere ontwikkelaars. Compilatie zorgt ervoor dat de broncode niet meer open en bloot te zien is, maar alleen uit te voeren (zoals een programma). Critici uiten echter nog wel twijfels over de capaciteit van OMI om complexe datatypes te behandelen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/235345). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×