Managed hosting door True

VS geven IT-onderzoek extra budget

 

De Verenigde Staten gaan 366 miljoen dollar extra investeren in informatietechnologie. Dit maakte vice-president A. Gore bekend, sprekend over de begroting voor het jaar 2000.

De regering wil met de extra middelen IT-onderzoek versterken, met name naar de gevolgen van IT voor de economie. "In een tijd waarin 60 procent van de nieuwe banen specifieke kennis en kunde vereist, bezit niet meer dan 15 procent van de mensen deze kwaliteiten", aldus Gore.
"Dit initiatief, dat we 'IT squared' noemen, vertegenwoordigt een nog niet eerder vertoonde stijging van 28 procent van het onderzoeksbudget", zo stelde de vice-president ten overstaan van de American Association for the Advancement of Science.
Van de 366 miljoen dollar gaat honderd miljoen naar het ministerie van Defensie, zeventig miljoen naar het departement van energie en 38 miljoen naar de ruimtevaartorganisatie Nasa. De nationale stichting voor wetenschappelijk onderzoek ontvangt 146 miljoen dollar. Kleinere bedragen gaan naar organisaties in de volksgezondheid en oceanologie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/234753). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×