Managed hosting door True

Nieuwe documenten tegen Microsoft

 

Het ministerie van Justitie heeft gisteren tijdens de rechtszaak tegen Microsoft enkele documenten en emails getoond waaruit zou blijken dat de softwarefabrikant restricties opneemt in de contracten met PC-makers.

Deze overeenkomsten zorgen ervoor dat de fabrikanten niet zelf kunnen bepalen wat er op het startscherm van Windows staat. Een topman van Hewlett-Packard geeft in een email aan dat, als er alternatieven voor Windows zouden bestaan, Microsoft niet meer zijn voorkeur zou hebben.
In de rechtbank moest Microsoft-getuige Richard Schmalensee het antwoord schuldig blijven op de vraag hoeveel winst de onderneming maakt met de verkoop van Windows. Volgens de econoom is deze informatie niet voorhanden, omdat Microsoft de verkopen handmatig bijhoudt op stukjes papier. Van een geautomatiseerde administratie is kennelijk geen sprake bij het softwarebedrijf. Woordvoerder Mark Murray van Microsoft ontweek de vraag of de onderneming ooit het gebruik van de eigen programma's Money of Excel had overwogen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/234581). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×