Managed hosting door True

Altavista gaat verder op eigen benen

 

Computerbedrijf Compaq stoot zijn zoekmachine annex Internet-portaal Altavista af. Hiermee bevestigt de moedermaatschappij van Digital Equipment (DEC) de reeds lang rondgaande geruchten over verzelfstandigingsplannen voor Altavista.

Compaq wil deze dochteronderneming later dit jaar aan de beurs laten noteren. Het nieuwe Altavista komt onder leiding te staan van president Rod Schrock, voorheen senior vice-president en algemeen directeur van Compaqs divisie voor consumenten-PC's. Schrock zegt een nieuw bedrijfsmodel op te zetten voor het Internet-bedrijf, dat dan niet gebaseerd is op webpagina-hits of publieksbereik, maar op omzetgroei.
Afgelopen jaar genereerde de Altavista-site een omzet van vijftig miljoen gulden. President Schrock verwacht dit te verdubbelen of zelfs verdriedubbelen tegen het eind van dit jaar. Compaq zal aanvankelijk de financiering en de benodigde apparatuur van Altavista verzorgen, maar wil dat na een jaar afbouwen.
Overigens stond DEC al eens, vóór de overname door Compaq, op het punt zijn Altavista-zoeksite tot zelfstandig bedrijf te verheffen. Op het laatste moment werd dat plan afgeblazen, mede door een wat ingezakte Internet-aandelenmarkt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/234505). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×