Managed hosting door True

Intel schakelt serienummer uit

 

Intel zal het ingebedde identificatienummer in zijn aanstaande Pentium III-processoren standaard uitschakelen. fabrikanten en gebruikers kunnen het digitale serienummer echter weer aanzetten. De leverancier geeft met deze stap terug enigszins toe aan de druk van privacy-groepen.

Het Electronic Privacy Information Center en technologie-lobbyist Junkbusters zetten hun aangekondigde boycot van Intel-producten echter door. Zij vrezen dat simpelweg uitschakelen van het processor-identificatiesignaal niet afdoende is. Software-ontwikkelaars en bedrijven die aan elektronische commercie doen, zouden gebruik van het nummer kunnen afdwingen.
Intels nieuwe Pentium III-chips, codenaam Katmai, komen later dit kwartaal uit, Ze bevatten elk een uniek ingebed nummer dat toegankelijk is voor applicaties, zoals een browser bij bezoek aan een website. Het processorsignaal identificeert het systeem en daarmee de gebruiker.
"Dit stelt bedrijven en overheden in staat informatie over consumenten te verzamelen voor marketing-doeleinden of 'Big Brother'-praktijken", stelt directeur David Banisar van het Electronic Privacy Information Center. Zijn organisatie heeft aanstaande donderdag een overleg met de processorproducent. Junkbusters zal daarbij ook aanwezig zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/234417). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×