Managed hosting door True

Pentagon publiceert 2000-informatie

 

Het Amerikaanse ministerie van Defensie verstrekt informatie over de millennium-problematiek en zijn aanpak daarvan sinds deze week op het Netcenter-portaal van Netscape.

Het Pentagon maakt zich geen zorgen over de eigen 2000-bestendigheid en zegt eind dit jaar al zijn kritische systemen gereed te hebben. Het controleren en testen van die legercomputers kost 2,5 miljard dollar.
Ondersecretaris John Hamre van het Amerikaanse ministerie van Defensie zegt ook vertrouwen te hebben in cruciale Amerikaanse bedrijfssectoren, zoals de financiële instituten, de telecommunicatiemarkt en de stroomvoorziening. Hij wil vrees voor onbedoelde raketlanceringen door computerfouten sussen met de mededeling dat nu 1673 van de 2300 bedrijfskritische militaire computers 2000-bestendig zijn. In totaal heeft het Amerikaanse leger een kleine tienduizend computers.
Hamre is wel bezorgd over de 2000-paraatheid van de Russische Federatie. De Russische regering erkent het probleem pas sinds kort en wil ongeveer vijfhonderd miljoen dollar besteden aan de oplossing. Hiervoor gebruikt de overheid ondermeer de grote aantallen wiskundigen en wetenschappers die ze in dienst heeft. Verder certificeert de Russische Federatie-commissie voor Communicatie en Informatie bedrijven om overheidsinstellingen te helpen bij de oplossing van het probleem.
De Russische Federatie is niet zo doordrongen van elektronische systemen als de Westerse wereld. Het zijn voornamelijk ministeries, het vervoerswezen en enkele privé-bedrijven, zoals olieconcerns en de vliegtuigmaatschappij Aeroflot, die essentiële systemen draaien op antieke computers. De Russen gaan er vooralsnog van uit dat nucleaire ongelukken door de eeuwwisseling onwaarschijnlijk zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/234337). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×