Managed hosting door True

AMD en Natsemi werken aan processor-ID

 

Intel-concurrenten Advanced Micro Devices (AMD) en National Semiconductor (Natsemi) koesteren elk ook plannen om hun processoren te voorzien van een digitaal identificatiesignaal. Terwijl de eerstgenoemde chipproducent deze technologie nog evalueert, zegt Natsemi al het voorbeeld van Intel te volgen.

"We ronden onze plannen nu af, maar het is nog niet allemaal vastgelegd", meldt woordvoerster Stephanie Foster van Natsemi. Analist Keith Diefendorff van onderzoeksbureau Microdesign Resources zegt: "De technologie om dit te doen, is al enige tijd breed bekend. Dus waarom zouden Natsemi en AMD incompatibel willen zijn met Intel-technologie wanneer dat niet hoeft?"
De betrokken bedrijven roemen de nieuwe functionaliteit als een verbetering van beveiliging, maar niet iedereen is het daar mee eens. "Dit is niet echt interessant als beveiligingsoptie, omdat het zo makkelijk te omzeilen is in de software", meent Bruce Schneier, auteur van de 'cryptografie-bijbel'Applied Cryptography en president van beveiligingsbedrijf Counterpane Systems. "Het is gewoon te eenvoudig kraakbaar."
De trend naar technische beveiliging en identificatie wint gestaag momentum in de IT-industrie. Diverse fabrikanten, waaronder Siemens, Unisys en IBM, ontwikkelen al enige tijd scanners voor vingerafdrukken die geautoriseerde gebruikers toegang geven tot computersystemen. Siemens wil op de komende Cebit-beurs in Hannover prototypen van zijn biometrische vingersensoren demonstreren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/234329). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×