Managed hosting door True

Frankrijk wil geen beperkingen encryptie

 

De Franse regering heeft besloten alle beperkingen op het gebruik van encryptiesoftware met sleutels tot 128 bit op te heffen. Deze ommekeer volgt op een uitgebreid onderzoek naar de restricties die de overheid in 1996 oplegde aan versleutelingstechnologie.

Verder laat Frankrijk ook de eis vallen dat onafhankelijke derden toegang moeten hebben tot gecodeerde gegevens. Dergelijke 'achterdeuren' zijn volgens diverse regeringen, waaronder de Amerikaanse, nodig voor het geval de wet wordt overtreden.
De Franse overheid kiest er nu echter voor bestaande wetten aan te vullen met bepalingen die het verplicht stellen ongecodeerde versies van versleutelde gegevens te overhandigen wanneer de wetgevende macht dit eist. Tegelijkertijd moeten de technische capaciteiten van de publieke overheidsinstanties aanzienlijk vergroot worden.
Dit nieuws deed als een lopend vuurtje de ronde op de RSA Data Security-conferentie die deze week plaatsvond in San José. Veel privacy-voorstanders huldigen het contrast tussen de nieuwe liberale aanpak van Frankrijk en die van de Verenigde Staten en de landen van het Wassenaar-akkoord (zie Archief).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/234077). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×