Managed hosting door True

Antitrust-proces Intel uitgesteld

 

Het antitrust-proces van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) tegen chipproducent Intel is twee weken uitgesteld. Deze rechtszaak begint door trage levering van documenten door de aangeklaagde pas op 9 maart.

Rechter James Timony heeft in een gerechtelijk bevel bepaald dat hij op verzoek van de advocaten van beide partijen de aanvang van de hoorzittingen uitstelt. Deze zouden oorspronkelijk op 23 februari starten, maar Intel bleek te traag met het overhandigen van opgevraagde informatie. Bovendien willen de advocaten nog wat meer tijd om hun pleidooi voor te bereiden.
FTC kondigde in juni vorig jaar aan dat het Intel ging aanklagen wegens het hebben van een monopolie in de PC-markt en het misbruik van die dominante positie. De processorproducent zou bijvoorbeeld Compaq, Digital Equipment (DEC, voordat het werd overgenomen door Compaq) en Intergraph hebben afgesneden van vroege of tijdige toegang tot technische informatie.
Dat vond volgens FTC plaats toen die bedrijven Intel aanklaagden voor inbreuk op hun patenten. Die hardwareleverancier argumenteert dat het gerechtigd is extra technische hulp te onthouden aan bedrijven waarmee het juridisch in de clinch ligt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/233997). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×