Managed hosting door True

Intel zet serienummers in Pentium III

 

Intel onthult een nieuwe beveiligingsmogelijkheid voor zijn Pentium III-processoren, voorheen bekend onder de codenaam Katmai. Die nieuwe chips bevatten een ingebed serienummer. Dat maakt het systeem en de gebruiker eenvoudiger te identificeren op een netwerk.

Het digitale serienummer is bedoeld als versterking voor de bestaande beveiligingstechnieken van elektronische transacties, zoals wachtwoorden en encryptie. Deze individuele nummers zijn aanvankelijk alleen beschikbaar in de nieuwe Pentium III-chips. Een woordvoerder van Intel verklaart dat deze beveiliging op termijn ook overgaat naar de slanke Celeron-processoren.
Daarnaast voegt Intel een hardwarematige nummergenerator toe aan zijn chips. Die kunnen 'random' getallen genereren voor sterkere encryptiemogelijkheden. De woordvoerder ontkent echter eerdere berichten dat de processorproducent een encryptiechip ontwikkelt. De nummergenerator werkt samen met een groot aantal reeds beschikbare encryptie-applicaties door een lukrake reeks getallen te leveren voor het softwarematig coderen van versleutelingsalgoritmes.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/233917). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×