Managed hosting door True

Informix lanceert Visionary front-end

 

Informix brengt zijn data-visualisatiehulpmiddel, Visionary, op de markt. Dit maakt het bedrijf deze week bekend op zijn Partner Forum-bijeenkomst in Las Vegas. Het hulpmiddel werd in juli vorig jaar voor het eerst genoemd.

Michael Stonebraker, technologie-directeur bij Informix, omschrijft Visionary als "een visueel systeem voor databanken dat geen programmeerwerk vereist voor het produceren van front-end navigeerapplicaties". Die gegenereerde programma's werken dan met de eigen Informix Dynamic Server in combinatie met de object-relationale toevoeging Universal Data Option.
Het visuele hulpmiddel is afkomstig van de Illustra-divisie van Informix, die het in 1996 kocht voor 387 miljoen dollar. De aankoop van die object-databankleverancier had tot op heden nog niet bijster veel opgeleverd. Visionary viel toen onder het Object Knowledge-project, dat een visualisatie-browser met de naam Miro en een hulpmiddelenpakket omvatte.
Verder lanceert Informix dit jaar nog een nieuwe data-engine, Centaur, die ook de functionaliteit van een applicatieserver heeft.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/233405). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×