Managed hosting door True

Philips en Sony gaan in zee met Sun

 

Philips en Sony sluiten een overeenkomst met Sun om consumentenapparatuur met elkaar en met mensen te laten communiceren via Internet. De drie bedrijven verbinden hiervoor Suns Jini-netwerktechnologie met de Havi-architectuur (Home Audio Visual Interoperability).

Havi is ontwikkeld door een consortium van elektronicabedrijven onder leiding van Philips en Sony. De verbinding met Jini moet leiden tot de schepping van een wereldwijd netwerk dat zich uitstrekt van de woonkamer tot het rekencentrum. Diverse apparaten, van televisies, stereo's tot videorecorders, moeten via dat netwerk samenwerken en te bedienen zijn. Ontwikkelaars kunnen hun software dan maken voor dat netwerk van ongelijke apparaten in plaats van voor één apparaat.
Eerder deze maand onthulde Microsoft onder de naam 'Universal Plug and Play' een eigen initiatief voor 'intelligente' netwerken met consumentenapparaten. Die benadering stelt echter de PC centraal, terwijl Jini bedoeld is voor een eventueel post-PC-tijdperk. Sun onthult Jini officieel op 25 januari.
Vorige week won Sun al de medewerking van acht bedrijven voor de ontwikkeling van Java TV, een api (application programming interface) voor digitale televisietoestellen. Het Java TV-project is bijna gereed. Sun geeft de eerste schets van de specificaties eind maart vrij voor publieke keuring. De partners in dit project zijn Philips, Sony, Matsushita, Toshiba, Motorola, Open TV, LG Electronics en Hong Kong Telecom.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/233325). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×