Managed hosting door True

Iomega koopt Syquest-restanten

 

Opslagfabrikant Iomega staat onder druk om te moderniseren. Nieuwe producten en uitvindingen, zoals de compacte flash-drive van IBM en de overgang naar magneto-resistieve magneetkoppen, betekenen weinig goeds voor de huidige marktleider in 'verwijderbare media'. Dit is ook te zien aan de financiële resultaten van het bedrijf.

Analisten menen dat Iomega dankzij de recent aangekondigde overname van ex-concurrent Syquest de technologie-achterstand op zijn andere concurrenten tijdelijk kan verkleinen. Syquest leverde de Sparq-drive die twee keer de opslagdichtheid haalt van Iomega's Jazz-drive. "Toch moet Iomega zijn producten verder moderniseren", meent president Jim Porter van onderzoeksbureau Disk/Trend. De relatief oudere technologie die Iomega gebruikt kan de sterk dalende prijzen voor harde schijven niet bijhouden, aldus Porter.
Iomega krijgt voor slechts 9,5 miljoen dollar de restanten van Syquest, dat in november vorig jaar failliet ging, in handen. Deze aankoop moet nog wel worden goedgekeurd door de United States Bankruptcy Court. Indien het hof haar goedkeuring hecht aan de overname, krijgt de fabrikant van de bekende Zip-drive alle intellectuele rechten, de voorraden en de Amerikaanse onroerende goederen van Syquest in handen. Iomega neemt echter niet de materiële verplichtingen of obligaties over.
Iomega en Syquest zullen hun langdurige geschil over inbreuk op patenten en rechten dan ook bijleggen. Daarnaast wil de koper een bod uitbrengen op bepaalde bezittingen van Syquests dochteronderneming in Maleisië. De restanten van die divisie worden gescheiden verkocht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/233245). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×