Managed hosting door True

IBM, HP en Compaq breken met Intel

 

IBM, Hewlett-Packard (HP) en Compaq hebben hun breuk met Intel op het gebied van toekomstige server-I/O (input/output) gisteren formeel uitgesproken. De drie computerleveranciers hebben samen met hardwarefabrikant Adaptec het Future I/O Forum opgericht.

Deze vier bedrijven werken nu aan de specificaties van hun architectuur voor de communicatie van toekomstige zware Intel-systemen. Die computers moeten tegen het jaar 2002 op de markt verschijnen. Het hiervoor bestemde Future I/O wordt volgende maand onthuld op de Server I/O-conferentie die in Californië plaatsvindt. Met dit streven zetten de vier ondernemingen zich af tegen processorproducent Intel, die aan eigen specificaties werkt met de naam Next Generation-I/O (Ngio).
Eerder deze week zette Intel al het Ngio Industry Forum op waaraan ondermeer Dell, Sun Microsystems, Hitachi, NEC en Siemens meedoen. Deze groep moet Ngio, dat Intel in november vorig jaar voor het eerst voorstelde, verder ontwikkelen en steunen. De eerste Ngio-systemen zullen naar verwachting al in het jaar 2000 verkrijgbaar zijn.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232985). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×