Managed hosting door True

JDA raakt Baan en topman kwijt

 

De voorlopige resultaten van JDA Software vallen zo tegen dat topman Brent Lippman er de brui aan geeft. Oprichters James Armstrong en Frederick Pakis nemen het roer opnieuw in handen.

De leverancier van software voor de detailhandel zag in het vierde kwartaal van het afgelopen boekjaar zijn omzet slechts met 10 procent toenemen tot 34 miljoen dollar, als gevolg van teleurstellende licentie-opbrengsten. Het kwartaal eindigt hoogstwaarschijnlijk in het rood.
Het softwarebedrijf meldt verder de resultaten van het tweede en derde kwartaal te hebben herzien, vanwege de nieuwe eisen ten aanzien van overnames en afschrijvingen die de Securities and Exchange Commission (SEC, de Amerikaanse waakhond) stelt. Voorts blijkt de in augustus vorig jaar aangekondigde joint venture met Baan geen doorgang zal vinden. In het oorspronkelijke plan zou het nieuwe bedrijf, Baan-JDA Retail gedoopt, zich bezighouden met het verkopen van bedrijfsbrede automatiseringsoplossingen aan de detailhandel. In plaats hiervan zullen beide bedrijven hun marketing meer op elkaar afstemmen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232741). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×