Managed hosting door True

Microsoft verdedigt prijsbeleid

 

Microsoft heeft zich gisteren achter gesloten deuren verdedigd tegen de beschuldiging van Justitie dat de onderneming sommige klanten minder laat betalen voor zijn producten dan andere.

Volgens het departement misbruikt Microsoft zijn monopoliepositie om bondgenoten te werven door lagere prijzen te rekenen voor de software. Bedrijven die de softwarefabrikant als vijanden beschouwt, moeten meer betalen. Zo zou Microsoft met name Dell en Compaq bevoordelen. De onderneming beweert echter dat de prijzen altijd gelijk zijn gebleven.
Microsoft bereidt zich voor op het verhoor van zijn getuigen. Nu Justitie alle getuigen heeft opgeroepen, is de software-onderneming aan zet. Professor Richard Schmalensee is als eerste aan de beurt. In zijn verklaring van 328 pagina's geeft de econoom aan dat een onderzoek naar anticompetitieve handelingen van een onderneming moet eindigen als blijkt dat de consumenten hier geen nadeel van ondervinden. De getuige geeft aan dat Microsoft juist goed is voor de consument en dat overheidsingrijpen meer kwaad dan goed zal doen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232481). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×