Managed hosting door True

IBM biedt instant bedrijfscommunicatie

 

IBM onthult software waarmee bedrijven hun werknemers 'instant messaging' kunnen bieden. Werknemers op verschillende locaties kunnen dan vergaderingen houden via Internet. De nieuwe programmatuur is een opwaardering van Lotus' Sametime-applicatie.

America Online (en ICQ, tegenwoordig dochter van AOL) heeft deze vorm van directe online-communicatie populair gemaakt. De online-dienst levert nu strijd met Microsoft, Yahoo en Prodigy over de afscherming van zijn 'eigen' gebruikers voor de chat-software van die bedrijven. Overigens biedt Sametime ook aansluiting op AOL's Instant Messenger.
IBM wil met zijn eigen 'direct-chat'-software bedrijven benaderen. "Het gaat hier niet om tieners die na schooltijd online wat kletsen. Dit gaat om zakenmensen die projecten coördineren", benadrukt John Patrick, IBM's vice-president voor Internet-technologie.
De leverancier ziet ook mogelijkheden voor zijn product bij afdelingen die klantenservice verlenen. Het programma komt binnen een maand uit en kost twintig dollar per client. De serverkant van deze software, die het netwerkverkeer dirigeert, kost vijfduizend dollar per installatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232461). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.