Managed hosting door True

IBM's Shark valt opslag-leider EMC aan

 

IBM introduceert vandaag een reeks zware opslagsystemen met de codenaam Shark. Met deze nieuwe generatie harde schijven, die in september op de markt komt, wil het bedrijf terrein heroveren op opslagmarktleider EMC.

IBM's opslagsysteem, officieel Enterprise Storage Server (ESS) geheten, kan 420 gigabyte tot 11 terabyte aan data opslaan. Daarmee doorbreekt het de grens van de hoogste opslagcapaciteit in de markt voor schijfstations. De machines zijn ook uitgerust met een bijbehorende reeks tape-apparaten voor back-up. Ze zijn aan te sluiten op mainframes, Unix-servers en Windows NT-machines.
IBM zegt deze producten ontworpen te hebben voor zowel grote als nog groeiende klanten. Hiervoor heeft het de Shark-systemen gebaseerd op een modulaire opbouw, waardoor gebruikers nieuwe schijven eenvoudig kunnen toevoegen.
Analisten menen dat deze en andere nieuwe snufjes van IBM's ESS-opslagreeks ervoor zorgen dat EMC flinke concurrentie kan verwachten, op zowel prijs- als prestatieniveau. "IBM's opslagstrategie is erop gericht met steeds grotere en snellere systemen te komen voor aanzienlijk lagere prijzen", zegt analist John McArthur van onderzoeksbureau IDC.
Of IBM het voor elkaar krijgt EMC voorbij te streven, zal pas vanaf september blijken. Dan komen de Shark-systemen - met prijskaartjes beginnend bij één miljoen dollar - op de markt. Ondertussen begeven ook andere computerfabrikanten, waaronder Hewlett-Packard en Sun, zich op de markt voor platform-onafhankelijke opslagsystemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232445). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×