Managed hosting door True

Chat-ruzie AOL en MS loopt uit de hand

 

America Online (AOL) heeft zijn chat-software aangepast om te voorkomen dat gebruikers van Microsofts concurrerende nieuwe Messenger-client toegang hebben tot de 'eigen' gebruikers. Microsoft wist die blokkering te omzeilen, waarop AOL dezelfde ingreep nogmaals pleegde.

Deze ruzie draait in wezen om het afschermen van AOL's gebruikers, die voorreal-time chatten met andere AOL-klanten gebonden zijn aan de chat-software van die online-dienst. Microsoft lanceerde woensdag uiteindelijk zijn eigen gratis applicatie, MSN Messenger Service, voor direct contact via Internet met niet alleen MSN- maar ook AOL-gebruikers. Tot verrassing van analisten zegt de leverancier voor open standaarden te zijn.
AOL beschuldigde Microsoft direct van 'kraken', maar zei wel op termijn ook open standaarden voor chatten te willen ondersteunen. Het blijkt echter dat AOL het lidmaatschap heeft afgeslagen van Ietf's (Internet Engineering Task Force) werkgroep voor een 'Instant Messaging and Presence Protocol'. Microsoft steunt het standaardisatiewerk van die organisatie.
Verder kondigt AOL aan dat het binnenkort zijn Icq Mail Service lanceert, die gratis webmail biedt. MSN Messenger Service is voor webmail reeds verbonden aan Microsofts dochter Hotmail, die deze dienst gratis aanbiedt. Ondertussen heeft AOL ook gebruikers van de chat-software van Yahoo en Prodigy buitengesloten van contact met zijn eigen klanten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232437). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×