Managed hosting door True

Rusland opent aanval op software-piraten

 

De Russische overheid heeft gisteren een berg illegale CD's op wel zeer publieke wijze vernietigd. Een bulldozer verpletterde ongeveer een half miljoen CD's met gekopieerde software, onder andere van Windows 90, en muziek.

"Deze actie betekent natuurlijk niet dat we piraterij in één dag even kunnen elimineren", merkt Microsoft-woordvoerster Maria Pichakhchi nuchter op. Terwijl zij samen met overheidsafgevaardigden naar de openbare vernietiging keek, ging enkele meters verderop de verkoop van 'piraten'-CD's gewoon door. "De overheid laat hiermee echter wel duidelijk zien dat de CD's die de politie in beslag neemt echt worden vernietigd", aldus Pichakhchi.
Volgens experts is ongeveer 90 procent van Ruslands verkoop van software- en muziek-CD's niet-legaal. Eenzelfde percentage geldt voor de verkoop van videobanden. Russische overheden doen al jaren beloftes over hardere aanpak, maar lijken weinig vorderingen te maken. Alexei Sidorov, expert van de Russische Anti-Software Piracy Association, schat dat in Moskou maandelijks 1,5 miljoen illegale CD's worden geproduceerd.
Andrei Trofimov is vice-hoofd van een nieuwe anti-piraterij divisie van het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij zegt dat de publieke demonstratie een bewijs is dat de bestrijding van piraterij beter wordt aangepakt. "We benaderen het nu anders. Eerst viel piraterij onder het departement voor economische misdaden, dat zich ook bezighoudt met tandpasta- en zeep-vervalsingen. Nu hebben we een speciale divisie die zich echt op software-piraterij en dergelijke concentreert.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232373). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.