Managed hosting door True

NSI start 'gouden gids' voor com-adressen

Onder de naam dotcomdirectory.com start Networks Solutions (NSI) vandaag met een 'gouden gids'-achtige zoekfunctie voor adressen eindigend op .com op het Web. NSI was tot voor kort monopoliehouder voor de registratie van .com-, .org- en .net-adressen.

Vanwege het verliezen van dit monopolie is NSI met de dotcom-dienst begonnen. Hedenochtend was die nog niet online. Bijzonder is dat NSI de gegevens in zijn 'burgerlijke stand' tot nu toe niet met de nieuwkomers in de registratie-business heeft willen delen. Vandaar dat er tegen de nieuwe dienst van die kant ook veel bezwaren bestaan. Ook het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft dit bezwaar vrijdag geuit in een brief aan NSI. Het ministerie eist ook voor andere partijen open toegang tot deze gegevens. Registratie via de NSI kost nu 119 dollar inclusief opname in de dotcom-gids. Concurrenten vragen eveneens 119 dollar voor registratie, maar dan exclusief opname in de gids.
Deze bezwaren zijn tevens aan de orde gekomen in het Huis van Afgevaardigden, juist nadat daar een hoorzitting over Icann (Internet Association for Assigned Names and Numbers) had plaatsgevonden (zie ook:Computable Online, Hoorzitting Icann). Icann is de organisatie die in opdracht van de Amerikaanse regering de adresformaliteiten heeft opgezet en de uitvoering heeft uitbesteed aan de NSI.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.