Managed hosting door True

VS willen 2000-crisisbeheersysteem opzetten

 

De regering Clinton zet een commandocentrum op om eventuele noodtoestanden ten gevolge van het millennium-probleem het hoofd te kunnen bieden. Dit vertelde John Koskinen, hoofd van de presidentsraad voor de Year 2000 Conversion, gisteren aan het Amerikaanse congres.

Deze topadviseur zegt dat de federale overheden belangrijke Amerikaanse industrietakken manen mee te doen aan dit initiatief. Sectoren als de nutsmiddelen en het vervoerswezen moeten opwaarderingen en reparaties aan hun computersystemen doorgeven aan de regering.
"Het is nog nooit eerder geprobeerd om systeemoperaties wereldwijd te volgen en informatie daarover te verzamelen. Toch heb ik het volste vertrouwen dat wij een structuur hebben aangelegd, waarmee dit kan", aldus Koskinen tijdens een hoorzitting van de senaatscommissie voor het 2000-probleem.
Daar vertelde hij ook dat zijn activiteiten nu meer zijn gericht op het beheren van mogelijke verstoringen van het openbare leven door computeruitval vanwege de eeuwwisseling. "Het is in toenemende mate duidelijk dat er een groeiende behoefte is aan actuele en accurate informatie over systeemoperaties."
De kern van dit plan is het Y2K Information Coordination Center (ICC) in Washington dat het knooppunt moet vormen van een crisisbeheersysteem dat op 31 oktober operationeel moet zijn. Dit stelsel vergt een investering van meerdere miljoenen dollars en zal in juni 2000 zijn millennium-activiteiten staken. Het opzetten van deze commandobunker voor het 2000-probleem is ook de eerste stap in Clintons strategie om de Verenigde Staten minder kwetsbaar te maken voor 'cyber-terrorisme' en 'cyber-oorlogvoering'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232277). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×