Managed hosting door True

Dell overweegt slanke Linux-server

 

Dell overweegt een lichte server met het freeware besturingssysteem Linux uit te brengen, inclusief officiële ondersteuning. Deze computer zou binnen de komende drie maanden op de markt moeten verschijnen en is bedoeld voor de groeiende markt van instap-servers.

Dit meldt Geoff Healey, server-directeur bij Dell voor de Aziatisch-Pacifische regio. Hij zegt dat Linux vanwege de gratis verkrijgbaarheid een aantrekkelijk alternatief is wanneer het aankomt op concurrentie met gesloten systemen waarvoor licentiegelden verschuldigd zijn. "Zoals Microsofts NT", aldus Healey.
"De echte concurrentie zit 'm in de onderkant van de servermarkt", aldus Healey. "Alle fabrikanten leveren namelijk instap-systemen. Er is een gigantische markt voor PC-servers. Een goedkope Linux-server zou een logische volgende stap zijn voor onze serverplannen."
De directeur wil echter niet speculeren over het tijdstip waarop Dell een dergelijke strategie zou uitvoeren. "Iedereen vraagt nu naar Linux, dus deze conversatie is zeer tijdsgebonden. Ik denk dat er wel een plaats is voor dat besturingssysteem, maar niet als een groot, standaard platform. Gebruikers willen namelijk graag een hele organisatie achter zich hebben", zegt Healey.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232233). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×