Managed hosting door True

Compaq koopt Shopping.com

 

Compaq neemt de verlieslijdende webwinkel http://Shopping.com over voor een bedrag van 220 miljoen dollar in contanten. Dit komt neer op negentien dollar per aandeel voor een bedrijf dat in het derde kwartaal van 1998 een verlies leed van 5,7 miljoen dollar op een omzet van slechts twee miljoen dollar.

De aandelenkoers van Shopping.com stond voor de bekendmaking van de overname nog op 13,2 dollar per aandeel. Het bedrag dat Compaq neerlegt, heeft dus een meerwaarde van zo'n 44 procent. De computerfabrikant wil de aangekochte webwinkel koppelen aan zijn zoekmachine Altavista, die het in handen kreeg met de overname van het noodlijdende Digital (DEC).
In augustus vorig jaar betaalde Compaq al 3,4 miljoen dollar voor de rechten op de domeinnaamhttp://www.altavista.com/, om zo de zoekmachine meer te profileren. Die Internet-naam was eerst in het bezit van het Amerikaanse bedrijf Alta Vista Technologies. De zoekmachine van DEC was te vinden via digital.altavista.com/.
Compaq zegt dat het Shopping.com voornamelijk koopt vanwege diens superieure transactiesoftware en het brede productaanbod. Analisten speculeren echter dat Compaq zijn Altavista zou willen verzelfstandigen. Het computerbedrijf gaat niet in op deze berichten en benadrukt dat het Altavista in de top drie van grootste Internet-websites wil krijgen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232229). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×