Managed hosting door True

VS-comité intellectueel eigendomsrecht start

 

In de VS is een organisatie opgezet die de Wipo (World Intellectual Property Organisation) moet gaan ondersteunen. Het US Committee for the Wipo (http://www.wipousa.org) is gevormd door drie voormalige hoge Amerikaanse ambtenaren, Bruce Lehman, Gerald Mossinghoff en Ralph Oman.

Deze nonprofit organisatie wil Amerikaanse ondernemingen, beleidsmakers en burgers bewust maken van het werk van de Wipo, aldus de verklaring die haar oprichting aankondigt.
Belangrijker nog dan dat bewustzijn in de VS lijkt de bescherming van Amerikaans intellectueel eigendom in het buitenland te zijn. "Wipo's werk is buitengewoon belangrijk voor het Amerikaanse bedrijfsleven, dat meer en meer kennis-gebaseerd wordt en daarom in toenemende mate afhankelijk is van de wereldwijde bescherming van intellectuele eigendomsrechten", benadrukt Lehman.
De Wipo, gevestigd in Genève, is de afdeling van de VN die zich bezighoudt met de bescherming van intellectueel eigendom. De organisatie houdt onder meer toezicht op internationale overeenkomsten die betrekking hebben op intellectueel eigendom. Ruim 170 landen zijn aangesloten bij de Wipo. Het lidmaatschap van het Amerikaanse Wipo-comité staat open voor onder meer bedrijven, universiteiten en branche-organisaties.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232205). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×