Managed hosting door True

Europa jaagt op Amerikaanse IT-bedrijven

 

Net als de banken en verzekeraars zijn ook de Europese IT-bedrijven in de Verenigde Staten op zoek naar overnamekandidaten. Het financiële klimaat is gunstig en 'business is booming'.

In de eerste helft van 1999 steeg het aantal Europese overnames van Amerikaanse IT-ondernemingen met 34 procent tot 94. De waarde die de overgenomen bedrijven vertegenwoordigen, steeg nog veel explosiever: van 18,5 miljard dollar tot 72,8 miljard, bijna 300 procent. Dat blijkt uit cijfers van de investeringsbank Broadview International.
Broadview noemt enkele mega-overnames. De overname van Xylan door Alcatel (1,6 miljard dollar), GEC's acquisitie van Fore Systems (4,5 miljard) en Reltec (twee miljard), en Siemens' overname van Castle Networks (315 miljoen dollar) tonen volgens de investeringsbank aan dat Europese IT-bedrijven steeds vaker in staat zijn om grote, mondiale overname-overeenkomsten af te sluiten. Bovendien is in de VS sprake van een depressie op de software-applicatiemarkt, waardoor bedrijven in die markt voor Europeanen goedkoper zijn geworden.
Volgens Broadview is het slechts een kwestie van tijd voordat in Europa de eerste 'miljard euro'-overname van een Internet-bedrijf een feit zal zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232197). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×