Managed hosting door True

Brits Easynet zet datacenter op in Nederland

 

De Britse toegangsleverancier Easynet heeft in mei via een aandelenuitgifte op de Londense beurs 4,4 miljoen pond - vijftien miljoen gulden - bijeen gegaard om datacenters in Nederland en België op te zetten. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.

Easynet is actief in zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Het bedrijf gaat in honderd Europese steden buiten Groot-Britanniëpoints-of-presence opzetten en heeft zijn belang in Easynet Frankrijk tot 100 procent vergroot. De Europese expansie krijgt daarmee handen en voeten, aangezien het bedrijf ook al datacenters heeft in Frankrijk en Duitsland.
Easynet biedt onder meedial-up diensten voor een vast bedrag aan, en incasseert ook een deel van de telefoontikken. De enorme groei van Internet-gebruik in de Britse eilanden - onder invloed van de gratis toegang - heeft het bedrijf veel goed gedaan, volgens voorzitter David Rowe. Easynet is één van de eerste in Europa die gebruik maakt van satellieten voor Internet-verbindingen.
Het bedrijf zette in het eerste halfjaar dertien miljoen pond om (45 miljoen gulden), een stijging van 80 procent. De winst bedroeg 250 duizend pond, tegenover een verlies van vijfhonderdduizend pond in het vorige eerste halfjaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232117). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×