Managed hosting door True

Ook Oracle kondigt Internet-portaal aan

 

Oracle lanceert wederom een Internet-initiatief. Na de diverse Internet-varianten van zijn database en softwarepakketten, en het business online-initiatief, is Oracle nu zover dat het een Internet-portaal ontwikkelt, in navolging van zijn erp-concurrenten SAP, Peoplesoft, Baan en JD Edwards.

Het Internet-portaal dient niet alleen als applicatie-interface met de gebruiker, maar ook als virtuele marktplaats waar vraag en aanbod bij elkaar komen. "Internet-portalen zijn de toegangspoort waardoor iedereen zijn bedrijfsapplicaties zal benaderen", aldus Oracle-evangelist Mark Jarvis.
Centraal in Oracle's nieuwe visie staat het iHost-initiatief. Het OPP (Oracle Partner Program) en het OTN (Oracle Technology Network) worden zodanig aangepast dat partners (complementaire softwareleveranciers en Internet-aanbieders) in staat zijn om applicaties te gaan 'hosten'. Zij moeten er in die visie zorg voor dragen dat applicaties centraal draaien en professioneel beheerd worden. Gebruikers hoeven dan alleen maar een abonnement op de softwarediensten te nemen en zich geen zorgen te maken over de implementatie en het onderhoud van de applicaties.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232093). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×