Managed hosting door True

Intel doet kloksnelheden op slot

 

Intel legt de kloksnelheden van zijn processoren vast, zodat opvoeren van die chips (overklokken) niet mogelijk is. Het bedrijf doet waarschuwingen uitgaan dat de 366- en 400-MHz Celeron-processoren, die het eerder deze week lanceerde, ingebouwde 'kloksnelheidssloten' hebben.

Dit bericht van Intel volgt op rapporten van de Overclocking Comparison Page (http://ocp.agn3d.com/), alwaar twee techneuten Celerons hebben opgevoerd tot in ieder geval 550 MHz. De 'recensenten' bejubelen Intel voor het uitbrengen van een overklokbaar snelheidsmonster. De hardwaresite meldt dat dit is bereikt met ondermeer flinke extra koeling van de processor, die verder een standaard winkelmodel zou zijn.
Intel weerspreekt dit echter. "Vroege exemplaren van de 366 MHz en 400 MHz Celerons hebben geen 'klok-slot', maar de productie-exemplaren wel", aldus een woordvoerder van de processorproducent. "Klanten die een chip kopen om deze op te voeren, zullen ontdekken dat het niet werkt." De woordvoerder bevestigt dat Intel sloten inbouwt in toekomstige processoren. "We zeggen niet hoe we dat precies doen, want we willen niet dat onze sloten verbroken worden", aldus Intel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232065). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×