Managed hosting door True

Intel bestormt flash-geheugen-markt

 

Intel wil ook een leidende positie veroveren in de markt voor flash-geheugens. Dergelijke chips behouden de opgeslagen informatie zelfs wanneer de stroom is uitgeschakeld. Dit is mogelijk door de data magnetisch 'vast te houden'.

De processorfabrikant komt met een zogenoemde Strataflash-kaart, die 128 megabyte aan gegevens kan bevatten en functioneert op slechts 3 volt. Daarmee is het de flash-kaart met de grootste capaciteit van dit moment. Het product slaat volgens de leverancier de data ook sneller op dan bestaande flash-geheugenchips.
Intel verklaart dat deze chip dan het beste samenwerkt met de Strongarm SA-1100-processor waarop het bedrijf een licentie heeft van chipproducent Arm. Intel werkt echter aan het afstemmen van andere processorarchitecturen, met name de eigen x86-lijn, op dit geheugen.
Het 0,25 micron Strataflash-geheugen is vanaf september leverbaar en kost dertig dollar bij bestellingen vanaf duizend stuks. Intel-concurrent AMD kondigde in mei een eigen flash-geheugenchip aan, de Am29LV640U. Dat product werkt ook op 3 volt, maar is door de kleinere productietechnologie van 0,23 micron energiezuiniger en ook zeer snel. Deze chip is bedoeld voor onder andere mobiele telefoons en gaat in het derde kwartaal van dit jaar in massaproductie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232037). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×