Managed hosting door True

AMD belooft complete reeks Athlon-chips

 

AMD wil zijn nieuwste processor, de Athlon, in een complete reeks uitbrengen. Deze Intel-compatibele chip, voorheen bekend onder de codenaam K7, krijgt familieleden voor desktop-, server- en consumentensystemen.

Als eerste komt de uitvoering voor relatief zware desktop-PC's uit. Deze variant zal Athlon Professional heten. Vervolgens brengt AMD de server- en werkstation-versie uit onder de naam Athlon Ultra. Die processor zal geschikt zijn voor computers met meerdere processoren (smp-systemen, symmetric multiprocessor). Uiteindelijk wil AMD ook een lichtere en goedkopere, consumentenvariant lanceren.
De processorfabrikant onthult aanstaande maandag K7's met kloksnelheden van 500, 550 en 600 MHz. Op 16 augustus volgt een uitvoering die 650 MHz moet halen. De Duitse productiefaciliteit van het bedrijf levert al Athlons af, maar de massaproductie komt pas in oktober op gang.
De nieuwe AMD-chips zijn gefabriceerd op basis van een 0,25 micron-productieproces. Eind dit jaar moet de Europese fabriek in Dresden (Duitsland) overschakelen op 0,18 micron. In de loop van volgend jaar worden de stappen verkleind naar respectievelijk 0,15 en 0,13 micron. De fabriek werkt nu al aan apparatuur voor de fabricage van processoronderdelen op een dergelijk ultraklein niveau. AMD zal zijn Athlon op termijn produceren met de kopertechnologie die het in licentie heeft van IBM.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232029). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×